Anexa 1

Produse si familiile de produse care au conformitatea atestata printr-o procedura care este sub unica responsabilitate a producatorului

(Sistem 4)

Familii

Familia de produse

Specificatii

(1.2)

Teci si mansoane

Pentru protectia sau ghidarea produselor de otel pentru precomprimare.

(1.3)

Imbinari structurale

Toate tipurile de imbinari structurale destinate utilizarii in cladiri si constructii ingineresti pentru care cerintele pentru imbinari individuale nu sunt critice (1).

(1.4)

Piese de fixare pentru produse din lemn pentru structuri

Piese de legatura pentru cherestea, conectori cu inel despicat, ghermele cilindrice de otel si lemn, suruburi de lemn, bolturi filetate, cuie de lemn. Aceste produse pot fi tratate sau netratate impotriva focului sau atacului biologic.

(1.5)

Dispozitive de reducere a zgomotului si bariere pentru trafic rutier

-

(1.6)

Ecrane de protectie contra luminii orbitoare in zone de trafic

-

(1.7)

Produse din ipsos

Placi din ipsos, blocuri, elemente de plafon si tencuieli, inclusiv produse auxiliare relevante, diferite de cele mentionate in Anexa II.

(1.8)

Obiecte sanitare

Chiuvete de bucatarie, lavoare si jgheaburi; cazi de baie; cuve de dus; bideuri; pisoare; vase sau rezervoare WC; closete de pamant, chimice si cu compost; toalete cu macerare; toalete turcesti, rezervoare cu jet; bai cu turbulenta; ecrane sau cabine pentru dus si cada.

(1.9)

Obiecte sanitare

Toalete publice modulare si grupuri de toaleta, altele decat cele specificate in Anexa II.

(1.10)

Pereti cortina

Seturi de pereti cortina destinati pentru utilizare fie ca pereti exteriori nesupusi unor cerinte de reactie la foc, fie ca pereti exteriori supusi cerintelor de reactie la foc dar care nu se afla in niciuna din situatiile mentionate pentru aceste produse in Anexa II

(1.11)

Panouri pe baza de lemn

Panouri pe baza de lemn brute, captusite si furniruite sau vopsite, din clasele A1(2), A2(2), B(2), C(2), D, E, (de la A1 la E) (3) sau F, pentru elemente nestructurale in aplicatii la interior sau la exterior.

(1.12)

Produse de zidarie de categoria II

Pentru utilizare in pereti, stalpi si compartimentari

(1.13)

Produse de zidarie speciale de categoria II

Cu materiale termoizolante incorporate :pentru utilizare in pereti si compartimentari si neincluse in Anexa II.

(1.14)

Mortare de zidarie prescrise fabricate industrial

Pentru utilizare in pereti, stalpi si compartimentari.

(1.15)

Mortare de tencuiala/finisaj fabricate industrial

Pentru utilizare la finisarea peretilor, stalpilor, compartimentarilor si plafoanelor

(1.16)

Produse auxiliare pentru zidarie

Etrieri, benzi de intindere, carlige pentru barne, console, corniere suport, armatura pentru patul de rost si buiandrugi.

(1.17)

Produse pentru pardoseli rigide

Rigide; ardezie; placi; mozaicuri; dale de piatra; dale terrazzo; imbracaminte de pardoseala din metal expandat sau gen retea; gratare de pardoseala) : pentru utilizari la exterior si pentru finisarea drumurilor.

(1.18)

Produse pentru pardoseli rigide

Sub forma de componente (unitati de pavaj, dale, mozaicuri, parchet, tabliere din plasa sau foi, gratare de pardoseala, laminate rigide de pardoseala, produse pe baza de lemn) si sub forma de sisteme portante introduse pe piata ca seturi (plansee suprainaltate; cavitati), altele decat cele mentionate in Anexa II: pentru utilizari la interior, incluzand incinte inchise pentru transportul public

(1.19)

Pardoseli elastice si textile

Sub forma de imbracaminti de pardoseala elastice omogene si heterogene furnizate ca dale, foi sau in suluri (imbracaminti de pardoseala textile incluzand dale; foi de plastic si de cauciuc (pardoseli din termorigide aminoplaste); linoleum si pluta; foi antistatice; dale pozate liber pe pardoseala; laminate elastice de pardoseala), altele decat cele mentionate in Anexa II: pentru utilizari la interior.

(1.20)

Pardoseli elastice si textile

Sub forma de imbracaminti de pardoseala elastice omogene si heterogene furnizate ca dale, foi sau in suluri (imbracaminti de pardoseala textile incluzand dale; foi de plastic si de cauciuc (pardoseli din termorigide aminoplaste); linoleum si pluta; foi antistatice; dale pozate liber pe pardoseala; laminate elastice de pardoseala) : pentru utilizari la exterior.

(1.21)

Materiale pentru sape de pardoseala

Pentru utilizari la exterior.

(1.22)

Materiale pentru sape de pardoseala

Altele decat cele mentionate in Anexa II: pentru utilizari la interior.

(1.23)

Terminale de hornuri

-

(1.24)

Geotextile geosintetice (membrane si textile), geocompozite, geogrile, geomembrane si geoplase pentru utilizari in toate constructiile geosi

Ca strat de separare.

(1.25)

Produse termoizolante (produse fabricate industrial si produse cu formare in-situ)

Pentru orice utilizare, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4).

(1.26)

Membrane

Straturi impermeabile la umiditate:

- Substraturi la acoperis:

- Straturi pentru controlul vaporilor de apa:

- pentru utilizare in cladiri, cu exceptia utilizarilor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4).

(1.27)

Usi si porti ( cu sau fara feronerie aferenta)

Numai pentru comunicari interioare;

- pentru utilizari specifice declarate si/sau utilizari supuse unor cerinte specifice, in special zgomot, energie, etaseitate si securitate in exploatare, altele decat cele mentionate in Anexa II.

(1.28)

Ferestre ( cu sau fara feronerie aferenta)

Pentru alte utilizari decat cele specificate in Anexa II.

(1.29)

Obloane si jaluzele ( cu sau fara feronerie aferenta)

Pentru utilizare la exterior.

(1.30)

Produse prefabricate din beton normal / usor / celular autoclavizat (5) (in special, garduri de granita, cutii de conexiune pentru telecomunicatii, casete mici pentru canale de scurgere, elemente de pereti neportanti si elemente de captusire)

Destinate unor utilizari cu rol structural redus (6) sau fara rol structural.

(1.31)

Fibre

Pentru utilizari in beton, mortar si pasta de ciment, altele decat cele specificate in Anexa II.

(1.32)

Produse pentru protejarea si repararea betonului

Pentru utilizari cu cerinte de performanta reduse in cladiri si constructii de inginerie civila, la care clasa de reactie la foc, daca este ceruta, nu este A1(4), A2(4), B(4), C(4).

(1.33)

Adezivi pentru placi (in special lianti hidraulici, lianti cimentosi, polimeri in dispersie, rasini reactive)

Pentru utilizari la interior si exterior in cladiri si alte constructii de inginerie civila, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4).

(1.34)

Aparate de incalzire a spatiului fara sursa de energie interna

(exclusiv aparate de incalzire electrice), precum radiatoare, convectoare, ventiloconvectoare incluzand bobina ventilatorului, incalzitoare de plinta, panouri si alte emitatoare statice de caldura montate pe plafon, seturi de incalzire de perete si de pardoseala : pentru utilizare in cladiri, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4).

(1.35)

Aparate de incalzire a spatiului cu ardere de combustibili solizi si lichizi

(exclusiv aparatele cu ardere de combustibili gazosi si aparatele proiectate special pentru utilizare in procese industriale desfasurate in incinte industriale), precum sobe cu motorina cu cos, cuptoare casnice, incalzitoare de camera, sobe cu semineu, insertii de incalzire, sobe de sauna : pentru utilizare in cladiri, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4).

(1.36)

Seturi de conducte, tevi, rezervoare, sisteme de alarma pentru scurgeri, dispozitive de prevenire a deversarilor, fitinguri, adezivi, imbinari, materiale de etansare a imbinarilor, garnituri, teci si conducte de protectie, suporturi pentru tevi/teci, supape si robinete, auxiliare de siguranta

Pentru utilizare in instalatii de transport/distributie/stocare a gazului/combustibilului destinat pentru alimentarea sistemelor de incalzire/racire a cladirilor, de la rezervorul de stocare exterior sau de la ultima unitate de reducere a presiunii din retea pana la stutul de intrare in sistemul de incalzire/racire al cladirii, si in instalatii de transport/evacuare/depozitare a apei nedestinata consumului uman si a apei pentru sisteme de incalzire, altele decat cele specificate in Anexa II.

(1.37)

Agregate minerale

Pentru beton, mortar, pasta de ciment, mixturi bituminoase, tratamente de suprafata, mixturi fara lianti si cu lianti hidraulici : cu utilizare la drumuri si alte constructii de inginerie civila.

(1.38)

Anrocament cu piatra sortata

Pentru utilizari in structuri hidraulice si alte constructii de inginerie civila.

(1.39)

Balast de cale ferata

Pentru utilizari in constructii feroviare.

(1.40)

Filere pentru beton, mortar, pasta de ciment, mixturi bituminoase si tratamente de suprafata

Cu utilizare la drumuri si alte constructii de inginerie civila.

(1.41)

Panouri

Destinate pentru utilizare ca finisaje la interior sau la exterior, ca elemente complete, pentru protectia la foc a peretilor si plafoanelor.

(1.42)

Plafoane suspendate

(seturi) destinate pentru utilizare ca finisaje la interior sau la exterior pentru protectia la foc a plafoanelor.

(1.43)

Panouri

Destinate pentru utilizare ca elemente de rigidizare la interior sau la exterior in pereti si plafoane.

(1.44)

Dale si panouri

Din materiale casante, destinate pentru utilizare ca finisaje la interior sau la exterior in pereti si plafoane supuse unor cerinte de protectie contra ranirilor accidentale cauzate de obiecte taioase.

(1.45)

Plafoane suspendate

(seturi) destinate pentru utilizare ca finisaje la interior sau la exterior pentru plafoane supuse cerintelor de securitate in exploatare.

(1.46)

Dale si panouri

Destinate pentru utilizare in plafoane suspendate la interior sau la exterior supuse cerintelor de securitate in exploatare.

(1.47)

Profile fasonate si cadre de suspendare

Destinate sustinerii finisajelor de interior sau de exterior la pereti sau plafoane si a plafoanelor suspendate, supuse cerintelor de securitate in exploatare.

(1.48)

Tapete in suluri si captuseli de plafoane

Din materiale din euroclasele A1(2), A2(2), B(2), C(2), D, E, (de la A1 la E) (3) sau F, destinate pentru utilizare ca finisaje de interior la pereti si plafoane supuse reglementarilor privind reactia la foc.

(1.49)

Sindrile si dale de placaj

Din materiale din euroclasele A1(2), A2(2), B(2), C(2), D, E, (de la A1 la E)(3) sau F, destinate pentru utilizare ca finisaje de exterior la pereti si plafoane supuse reglementarilor privind reactia la foc.

(1.50)

Plafoane suspendate

(seturi), cu componente din materiale din euroclasele A1(2), A2(2), B(2), C(2), D, E, (de la A1 la E)(3) sau F, destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la plafoane supuse reglementarilor privind reactia la foc.

(1.51)

Dale, profile si panouri

Din materiale din euroclasele A1(2), A2(2), B(2), C(2), D, E, (de la A1 la E)(3) sau F, destinate pentru utilizare ca finisaje de interior si de exterior la pereti si plafoane supuse reglementarilor privind reactia la foc.

(1.52)

Profile fasonate si cadre de suspendare

Din materiale din euroclasele A1(2), A2(2), B(2), C(2), D, E, (de la A1 la E)(3) sau F, destinate pentru utilizare ca sustineri ale finisajelor de interior sau de exterior la pereti si plafoane, sau ale plafoanelor suspendate, supuse reglementarilor privind reactia la foc.

(1.53)

Plafoane suspendate

(seturi), destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la plafoane supuse reglementarilor privind substantele periculoase (7).

(1.54)

Placi, sindrile, profile, dale de placaj si panouri

Destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la pereti sau plafoane, dupa caz, supuse reglementarilor privind substantele periculoase (7).

(1.55)

Plafoane suspendate

(seturi) destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la pereti si plafoane pentru alte utilizari prevazute in standarde europene armonizate (8).

(1.56)

Tapete in suluri, captuseli de plafoane, placi, sindrile, profile, dale de placaj si panouri

Destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la pereti si plafoane pentru alte utilizari prevazute in standarde europene armonizate (8).

(1.57)

Profile fasonate si cadre de suspendare

Destinate pentru utilizare ca sustineri ale finisajelor de interior sau de exterior la pereti si plafoane, sau ale plafoanelor suspendate, pentru alte utilizari prevazute in standarde europene armonizate (8).

(1.58)

Foi plane si profilate pentru acoperisuri Tigle, ardezie, dale de piatra si sindrile; Panouri compozite sau panouri sandvis fabricate industrial; Luminatoare; Lucarne; Pazii si placi de intrados

Pentru toate utilizarile, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in euroclasele A1(4), A2(4), B(4), C(4).

(1.59)

Mastic asfaltos pentru acoperis

Pavimente de acoperis; Sisteme de acces pe acoperis, pasarele si platforme; Carlige si ancoraje de siguranta pentru acoperis; Piese mecanice de fixare a invelitorilor de acoperis; Accesorii pentru invelitori de acoperis: pentru toate utilizarile.

(1.60)

Produse auxiliare (de exemplu, dibluri, umpluturi de rost, chituri de rost)

Pentru utilizari la drumuri de beton.

(1.61)

Panouri din sticla plana si curbata (intre care, sticla simpla, sticla tratata, sticla speciala sau sticla incasabila, sticla acoperita cu un film, emailata, tratata la suprafata sau sticla cu efect oglinda)

Pentru toate utilizarile, cu exceptia urmatoarelor:

- intr-un anasamblu vitrat destinat special pentru a servi ca protectie la foc;

- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant.

(1.62)

Sticla profilata in U (armata sau nu)

Pentru toate utilizarile, cu excetia urmatoarelor:

- intr-un anasamblu vitrat destinat special pentru a servi ca protectie la foc.

(1.63)

Vitraje izolante

Pentru toate utilizarile, cu exceptia urmatoarelor:

- privind economia de energie şi/sau reducerea acustică

- intr-un anasamblu vitrat destinat special pentru a servi ca protectie la foc;

- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant.

(1.64)

Caramizi de sticla

Pentru utilizare in aplicatii neportante, altele decat:

- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant.

(1.65)

Panouri de pereti din caramizi de sticla

Pentru utilizari neportante, altele decat:

- pentru compartimentari anti-foc;

- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant.

(1.66)

Seturi pentru compartimentari interioare

Seturi realizate din materiale incadrate in clasele A1(2), A2(2), B(2), C(2), D, E, (de la A1 la E)(3) sau F, destinate utilizarilor supuse cerintelor privind reactia la foc;

- seturi destinate compartimentarilor la foc;

- seturi destinate utilizarilor supuse regelementarilor privind substantele periculoase;

- seturi destinate utilizarilor supuse reglementarilor privind securitatea in exploatare;

- seturi destinate altor utilizari.

(1.67)

Seturi de hidroizolatii de acoperis aplicate lichid

Pentru toate utilizarile, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4).

(1.68)

Seturi de acoperis translucide autoportante (cu exceptia celor pe baza de sticla)

Pentru toate utilizarile, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4)

(1.69)

Seturi de izolare contra vibratiilor si zgomotelor de impact pentru pardoseli flotante (ref.EOTA 05.03/03)

Pentru toate utilizarile, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1FL(4), A2FL(4), BFL(4), CFL(4)

(1.70)

Seturi de izolare contra vibratiilor si zgomotelor pentru pereti (ref.EOTA 06.01/09)

Pentru toate utilizarile, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4)

(1.71)

Placute din otel inoxidabil pentru imbinarea peretilor (ref.EOTA 06.04/04)

-

(1.72)

Set de preaplin pentru ape uzate (ref.EOTA 07.04/04)

-

(1.73)

Panouri portante prefabricate cu schelet de lemn

Pentru utilizare in cladiri, cu exceptia aplicatiilor care contribuie la capacitatea portanta a structurii si/sau a celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4), A1FL(4), A2FL(4), BFL(4), CFL(4)

(1.74)

Panouri compozite usoare autoportante

Pentru utilizare in cladiri, cu exceptia aplicatiilor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A1(4), A2(4), B(4), C(4),

(1.75)

Sistem de acoperire la interior din placi de ipsos armat cu fibre (ref.EOTA 05.04/01)

Pentru toate utilizarile, cu exceptia celor supuse reglementarilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale incadrate in clasele A 1(4), A 2(4), B(4), C(4).

(1.76)

Membrane de etansare preformate pentru perete dublu (ref.EOTA 06.04/05)

-

(1.77)

Panouri tip "veture"

Pentru utilizare la cladiri, cu exceptia celor prevazute in Anexa II.

(1.78)

Produs impermeabil la apa de suprafata - agenti hidrofobi pe baza de substante organo-metalice (ref.EOTA 06.05/02)

Pentru utilizare la tratarea materialelor de constructii poroase, in principal la fatade.

(1.79)

Seturi de etansare, profile si benzi (ref.EOTA 06.05/01 si 06.05/04)

Pentru utilizare ca material de etansare la imbinari in constructii, inclusiv la anvelopa cladirii pentru a realiza etanseizarea la agenti atmosferici."